El Villarreal CF y la UJI, unidos por la formación

El rector de la Universitat Jaume I, Vicent Climent, ha rebut l’estudiantat que forma part del Programa d’Esportistes d’Elit de l’UJI i participants en els Campionats d’Espanya Universitaris. En l’acte, al qual també ha assistit el director de Relacions Institucionals del Villarreal CF, Tino Traver, s’ha presentat una nova convocatòria de les Beques Villarreal CF per a esportistes universitaris impulsades des de la Càtedra Endavant Villarreal CF de l’Esport de la Universitat Jaume I.

Vicent Climent ha assenyalat que «l’UJI vol anar més enllà de la formació acadèmica i professional i, per això, la pràctica de l’esport està en l’ADN de la nostra universitat perquè l’esport comporta molts valors». Així, ha destacat la «voluntat» com un d’aquests valors, «una qualitat que determina que les persones puguen assolir els objectius que es marquen, a banda del talent o la genètica». En aquest sentit, ha agraït els esportistes la seua voluntat de compatibilitzar els estudis amb l’esport atès que suposa un exemple per a la resta d’estudiants i les noves generacions per l’esforç que requereix.

El Programa d’Esportistes d’Elit, iniciat  l’any 1999 per a facilitar als universitaris esportistes d’alt nivell poder compatibilitzar la vida acadèmica i l’esportiva i poder compaginar els seus estudis amb l’entrenament diari, ha beneficiat un total de 461 estudiants universitaris de la Jaume I. Concretament, en aquest curs el Programa d’Esportistes d’Elit està format per 53 esportistes, 29 dones i 24 homes, en 15 modalitats esportives diferents. D’altra banda, aquest curs, 66 estudiants han representat a l’UJI en els campionats d’Espanya Universitaris en 15 modalitats amb 8 medalles aconseguides per l’equip d’atletisme i una medalla de bronze per a l’equip de vòlei platja. També cal destacar a l’equip de tennis que va guanyar el Campionat Autonòmic d’Esport Universitari.

Martin's Grill

Durant l’acte, el rector de l’UJI també ha destacat que l’UJI va ser la primera universitat espanyola en obtenir la certificació d’AENOR per la qualitat en la gestió esportiva realitzada a través del Servei d’Esports. A més, ha fet referència a la qualitat de les instal·lacions i les més de 100 activitats esportives que s’ofereixen a tota la comunitat universitària i a la societat de Castelló anualment, una promoció i foment de l’esport premiada en 2013 pel Consell Superior d’Esports amb el Trofeu Joaquín Blume.

Per la seua part el director de Relacions Institucionals del Villarreal CF, Tino Traver, ha explicat que el club té la responsabilitat social de retornar els alts ingressos que s’obtenen del futbol i, per això, té en marxa diferents iniciatives d’ajuda als esportistes i el clubs locals com ara les Beques Villarreal CF per a esportistes universitaris, a les quals es destinen enguany 30.000 euros i de les quals s’han beneficiat ja un total de 150 estudiants de l’UJI des que es van posar en marxa el curs 2012-13. «Volem una formació integral dels esportistes i, amb aquestes ajudes, el Villarreal CF vol donar-vos un reforç perquè sigueu millors esportistes i pugueu compaginar la pràctica esportiva amb els estudis», ha assenyalat Traver.

L’acte ha comptat també amb l’assistència del vicerector de Campus, Infraestructures i Noves Tecnologies, Pablo Aibar; el vicerector d’Economia i PAS, Miguel Ángel Moliner, i el director del Servei d’Esports, Carlos Hernando.

Arranca el curso de formación de entrenadores

Ya ha dado comienzo el curso conjunto entre el Villarreal CF y la Universitat Jaume I, donde el club brinda la oportunidad de poder conocer su metodología y trabajo formativo del técnico y el jugador en su contexto, una escuela de fútbol. Se trata del curso Formación del técnico deportivo desde la metodología Villarreal CF, que se desarrollará en 7 sesiones en las que se abordará el espectro del jugador que el técnico debiera conocer para desempeñar bien su papel formativo.

Es una actividad formativa promovida en el marco de la Cátedra Endavant Villarreal CF del Deporte de la Universitat Jaume I, creada mediante un convenio entre ambas entidades en 2015, y que se ofrece como un curso de formación continuada de la UJI e inicia una nueva línea de formación de la Cátedra Endavant. La Cátedra tiene como objetivos generales el fomento de la formación, la investigación, la difusión del conocimiento y la innovación en el ámbito del deporte, por un lado, y por el otro, la promoción de la práctica y la competición deportiva entre el estudiantado universitario a través de becas formativas.

El curso, que incluye clases teóricas en el campus de la UJI y clases prácticas en la Ciudad Deportiva del Villarreal CF, tiene como objetivos analizar los métodos de entrenamiento en función de lo que se quiere conseguir, conocer el trabajo multidisciplinar en la escuela, adquirir herramientas de gestión de grupo, cuerpo técnico y entorno del futbolista, analizar las diferentes técnicas de modificación de conducta y de aprendizaje significativo; y  aplicar los objetivos anteriormente citados en su contexto deportivo.