Espanya Sub-17, subcampiona d'Europa Femenina

No va poderEspanya sub17 revalidar el títol de Campiones d'EuropaFrança aconsegueix el seu primer títol en vèncer les espanyoles per 2-3.

França va posar les coses difícils des del minut u, ningú regala res en una final, però Espanya va saber perfectament al que havia de jugar. Les línies gales es tancaven en banda en cada acció, però l'equip dirigit per Kenio Gonzalo va saber tractar bé a la pilota un partit més i va tenir diverses ocasions per batre Alyssa Fernandes. No obstant això, es va arribar al temps de descans, per primera vegada per a les nostres en aquest Europeu, sense gols al marcador.

Ja a la segona meitat, les pulsacions van anar pujant en ambdós conjunts. Espanya va tractar de ser més incisiva a l'hora de finalitzar jugades, mentre que França va intentar de manera constant buscar l'esquena de les nostres sagueres per armar contres. Peggy Provost insistia des de la banda constantment en què les seves torres a dalt (Effa Effa i Liana Joseph) galopassin sense descans quan l'esquadra gala aconseguia robar la pilota.

Ripotenis

Una de les més clares ocasions la va tenir a les seves botesVicky López. La madrilenya va enganxar una pilota solta a la vora de l'àrea que es va marcar fregant el travesser de la meta defensada per Fernandes. Vicky, a més, es va desfonar físicament i va ser clau en la creació de joc i va trencar nombrosos bàsquets en mig camp.

El combinat nacional el seguia intentant, però després d'un tret de cantonada a favor, França va ser capaç de robar la pilota imuntar un veloç contracop en tres passades que va acabar finalitzantLiana Joseph, batent Alazne Estensoro en l'u contra u i anotant el primer. Una jugada que portaven buscant tot el partit.

L'esquadra gala va aconseguir el que tant ansiava i va aconseguir portar el xoc a la locura amb deu minuts de complet desenfrenament.Liana Joseph va posar el 0-2 en contra amb una jugada a l'espai i instants després Vicky López va cometre un penal que va acabar marcant la capitana francesaMaeline Mendy.

En qüestió dedeu minuts el partit havia passat d'estar dominat per Espanya a un 0-3 a favor de França.

Però si alguna cosa ha demostrat l'equip de Kenio Gonzalo és que no es rendeix. La resposta espanyola a aquest deliri de partit va arribar en forma de doblet de Vicky López en qüestió de dos minuts. El primer d'ells, fent-se amb la pilota envoltada de franceses i parant el temps fins a trobar l'únic buit pel qual passar la pilota i el segon batent Alyssa Fernandes per alt amb una espectacular vaselina.

Els minuts finals van ser una lluita de les espanyoles per aconseguir l'empat en el lluminós. No obstant això, el temps es va acabar. Van faltar minuts perquè el combinat espanyol aconseguís donar-li la volta a la trobada, però el que sí que van demostrar és queaquest equip mai es rendeix. Una lliçó que els fa ser subcampiones d'Europa després d'una actuació de llibre durant tota la competició.

Un gran torneig d'Ainhoa Alguacil, la jugadora valenciana ha participat en tots els partits, després d'aconseguir aquest estiu elMundial sub17, es porta un subcampionat a l'Europeu.

Quarts de final dels nois sub17 de Julen Guerrero

Aquesta tarda, dissabte 27 de maig, Espanya sub17 jugarà elsquarts de final de l'Euro 23 que s' aquestadisputant a Hongria, els espanyols van passar la fase de grups com a primers classificats del grup B.

A les 20:00 l'equip dirigit per Julen Guerrero jugarà al Hidegkuti Nándor Stadium de Budapest davant la selecció de la República d'Irlanda, segona classificada del grup A.

El partit es podrà veure per Teledeporte.