Trista presència a la Conference League del Villarreal CF

El Villarreal es va acomiadar d'Europa. El conjunt groc va caure per la mínima davant l'RSC Anderlecht (0-1) i va dir adeu al somni de la UEFA Europa Conference League. L'equip de Quique Setién, malgrat tenir innombrables oportunitats, no va trobar el gol i en va encaixar un, obra de Slimani.

Després del 1-1 de l'anada a Bèlgica, el Villarreal havia d'obtenir un triomf davant l'Anderlecht per segellar la classificació per als quarts de final de la UEFA Europa Conference League.

El Submarí va començar fort. L'equip de Setién va avisar abans de complir-se el minut 5 partit. Dues accions d'Àlex Baena van posar en apurs el RSC Anderlecht. En la primera, es va quedar sense camp després de retallar el guardameta belga, mentre que en la segona va finalitzar una jugada amb un xut centrat des de la frontal de l'àrea.

Els grocs es trobaven còmodes sobre el terreny de joc, generaven superioritat, aprofitaven els espais i es veien capaços de combinar en les immediacions de l'àrea rival. El joc groguet fluïa i poc després van ser Morales i Gerard els que van tenir dues bones ocasions que van marxar desviades.

El vendaval futbolístic del Villarreal va continuar i Chukwueze, després d'una excel·lent passada de Gerard, es va plantar davant Verbruggren i va aconseguir superar-lo, però el veterà Jan Vertonghen va negar el gol al davanter nigerià acomiadant sobre la línia.

Durant uns minuts, el Villarreal va abaixar el ritme del joc i l'Anderlecht va aprofitar per a tractar de sembrar els dubtes en l'equip de Quique Setién. Els groguets van mantenir la solidesa i van apretar al final del primer temps. A la vora del descans, Morales es va topar amb una fantàstica intervenció de Verbruggen i, després del refús, Gerard la va enviar al travesser.

La primera oportunitat del segon temps la va tenir l'Anderlecht a les botes de Murillo. El davanter panameny va manar alt una rematada des de l'interior de l'àrea petita després d'un desajust defensiu del Submarí. Immediatament, va replicar l'equip de Setién amb un xut creuat d'Alberto Moreno, que no va trobar porteria per poc.

Al minut 54, Jorge Cuenca va provar sort amb un llançament de llarga distància, que no va poder blocar el meta rival. La pilota li va caure a Gerard, que es va trobar amb una impressionant intervenció de Verbruggen. El porter belga, des del sòl, signava un paradó i es convertia amb molta diferència en l'home del partit per a l'Anderlecht.

Malgrat la dificultat que estava trobant el Villarreal per fer gol, el conjunt groc no va abaixar la tovallola. Tot i que al minut 73, en una transició vertical va rebre un dur pal en forma de gol. Slimani avançava l'Anderlecht a l'Estadi de la Ceràmica. El Villarreal necessitava reaccionar i trobar un gol en menys de 20 minuts.

En el temps afegit, Verbruggen va tornar a ser protagonista traient una rematada sobre la línia de gol. El Villarreal perdia per la mínima i deia adeu al somni de la UEFA Europa Conference League.

Fitxa de dades

Vila-real CF: Reina; Foyth, Mandi, J. Conca, Alberto M.; R. Terrats (Lo Celso, m. 59), Parejo, Àlex B.; Chukwueze, Gerard (N. Jackson) i A.J. Morales (Yeremy, m. 71).

RSC Anderlecht: Verbruggen; Murillo, Debast, Vertonghen, Ndiaye; Diawara, Verschaeren (Arnstad, m. 76); Dreyer, Refaelov (Ashimeru, m. 64), Amuzu (Stroeykens, m. 87); i Raman (Slimani, m. 64).

gols: 0-1. Mín. 73: Slimani.

àrbitre: Marco Di Bello (Itàlia). Va amonestar els locals Yeremy, Conca; així com als visitants Murillo, Verschaeren, Slimani i Ashimeru.

incidències: Partit entre el Villarreal CF i el RSC Anderlecht, corresponent a la tornada dels vuitens de final de la UEFA Conference League, celebrat a l'Estadi de la Ceràmica davant 16.212 espectadors.https://widgets.besoccerapps.com/scripts/widgets?type = match_detail&match = 749858&season = 2023&flag = escut&style =villarreal