El CD Vinromà s’acomiada de moment del Fútbol 8 i conviurà amb el CD Cabanes a Fútbol 11

lexus

Aquesta aventura del Futbol base del CD Vinromà va començar al Nadal de l’any 2012, quan se’ns va proposar jugar un partit amistós de Futbol 8. Aleshores pocs pensàvem (després d’aquell partit jugat per casualitat i amb resultat favorable) que tot aniria endavant, que al setembre de 2013 el CD Vinromà federaria un equip de futbol base en la categoria de prebenjamí i, a més, se’n formaria un altre, de més menuts, per jugar amistosos, encara que no pogueren estar federats. Aquella temporada, la 2013-14, la vam acabar molt dignament. L’equip prebenjamí no havia jugat mai, però un grup de xiquets, d’amics (millor dit), entrenats per Alberto Roca, va acabar la temporada a meitat taula, quan ningú s’ho pensava. Quins partidassos ens van regalar a l’afició (pares, mares, familiars i amistats)!!

La temporada vinent va començar amb molts xiquets i xiquetes i, també, amb molt de comboi. Aquell estiu del 2014 el CD Viromà va organitzar el primer campus, amb un èxit total de participació, 50 xiquets i xiquetes. La temporada 2014-15 la vam començar amb 3 equips, dos federats (categoria benjamí i prebenjamí) i un altre, el dels més menuts, sense federar però competint en partits amistosos pels pobles de la contornada. Aquella temporada 2014-15 va ser la més nombrosa, des de feia anys, quant a jugadors/res en el futbol base del CD Vinromà.

A la temporada 2015-16 el CD Vinromà sols va tindre federats dos equips: el prebenjamí i el benjamí. Cal destacar que el benjamí va finalitzar la temporada en un meritori tercer lloc, a dos punts del segon classificat i a 4 del primer. Les dues temporades següents, la 2016-17 i la 2017-18, continuaren federats dos equips de futbol 8 en les categories de benjamí i aleví.

Podem estar contents (pares, mares i club) perquè han estat uns anys il·lusionats, on els nostres xiquets i xiquetes han pogut formar-se i fer esport al nostre municipi, que per situació geogràfica es troba entre dues poblacions amb més potencial (Sant Mateu al nord i Cabanes al sud) i que determina molt, a l’hora de captar jugadors i jugadores d’altres pobles de la contornada, la implementació del futbol base al nostre municipi. Però malgrat aquesta circumstància han estat molts els esforços, encara que algunes vegades els objectius no s’han conplert al cent per cent.

Per a aquesta pròxima temporada 2018-2019, l’equip aleví de la temporada 2017-2018 ja passa a la categoria infantil i, en conseqüència, a jugar a futbol 11, amb les dimensions de camp gran, on es necessita, com a mínim, una plantilla de 16 o 17 jugadors/res. Aleshores com que de l’aleví que munta a infantil no disposem de tants efectius, el CD Vinromà ha signat un acord amb el Cabanes, que també estava en la mateixa situació, per formar un equip d’infantils que inscriurem en la competició com a Cabanes-Vinromà. Entre els dos clubs s’ha acordat que s’entrenarà un dia en cada localitat i es jugarà baix els dos escuts, és a dir: alguns partits en l’equipació del Cabanes i altres en l’equipació del Vinromà. Pel que respecta a la disputa dels partits de lliga s’ha pactat que el 75% dels partits com a locals es jugarà a Cabanes i el 25% restant al camp de les Coves. Aquesta decisió ha estat condicionada merament per una qüestió d’instal·lacions, ja que en el nostre camp cada vegada que s’ha de jugar un encontre de futbol, els pares i mares tenen una hora i mitja de feina per a marcar el camp i enllestir les instal·lacions. A Cabanes serà arribar i jugar. Suposem que arribarà l’hora que tots els pobles que no tenen gespa artificial (de les Coves cap al nord de la província en som uns quants) puguen tenir-ne’n. Que aplegarà l’any on els nostres fills i filles puguen gaudir d’unes instal·lacions adients com les de la majoria dels equips de La Plana. Però, fins que açò arribe (que esperem que siga prompte), el més important per a nosaltres és mantindre aquest grup de jugadors, d’amics, practicant un dels esports que més els agrada, i portant amb orgull el nom del nostre club i del nostre poble allà on vagen.

Directiva del CD Vinromà. Amunt Vinromà!

lexus

No hay comentarios