L’Alcora destina 500.000 euros a nous espais esportius

L’Ajuntament de l’Alcora va finalitzar 2022 amb l’aprovació, per unanimitat, del pressupost municipal per a l’exercici 2023. Uns comptes que ascendeixen a 18,8 milions d’euros, dels quals 3,5 milions estan destinats a inversions per a “continuar millorant i transformant l’Alcora”.

Robert Tena, regidor d’Hisenda, ha recordat que el 50% d’aquestes inversions estan subvencionades, “la qual cosa posa de manifest l’esforç de l’equip de govern per a atraure ajudes d’altres administracions i del sector privat”.

Per la seua quantia i rellevància, entre les actuacions previstes per a executar enguany destaquen: l’ampliació i millora de l’IES Ximén d’Urrea (838.517,45 €) i la construcció d’un gimnàs en el CEIP Grangel Mascarós (175.262, 48 €), totes dues incloses dins del pla Edificant de la Generalitat Valenciana; el projecte de rehabilitació de la façana principal i de la coberta de la zona fundacional de la Reial Fàbrica (541.000 €), per al qual el consistori ha aconseguit ajudes per valor de 340.000 euros; i la finalització de les obres d’urbanització del que serà el primer PAI industrial del l’Alcora, el PAI “Camí Santa” (246.548,11 €).

STOP AL FOC

En matèria esportiva, el pressupost de 2023 contempla una inversió de prop de 500.000 euros amb projectes com la construcció de 2 pistes de pàdel, l’adequació i creació d’espais verds a l’entorn del poliesportiu, la remodelació i ampliació de l’skatepark, la instal·lació d’un rocòdrom i la implantació de la modalitat Compak Sporting en el camp de tir.

Per la seua rellevància social, dins del capítol d’inversions destaquen actuacions com la posada en marxa del centre de dia, l’adaptació de semàfors per a invidents i l’adquisició d’un cadafal adaptat per a persones amb mobilitat reduïda.

Altres iniciatives importants són l’adquisició de terrenys per a la creació d’una àrea recreativa a l’entorn del castell de l’Alcalatén (100.000 €), la renovació urbana del carrer Madrid i paral·leles (110.000 €), la millora i modernització del polígon industrial Foies Ferraes (86.044, 44 €), l’adequació del magatzem municipal per a la banda de música (52.500 €), així com els projectes previstos per a millorar les pedanies, la conversió en zona de vianants de l’entrada a la Foia (90.000 €) i la renovació de la red d’aigua potable i pavimentació d’un camí en Araia, entre altres.

Tena ha subratllat el caràcter social dels comptes de 2023, fent al·lusió a l’augment del pressupost per a ajudes socials, que s’ha duplicat respecte a l’any passat. Al mateix temps, ha destacat la “capacitat inversora” de l’Ajuntament, que “ens permetrà impulsar enguany projectes estratègics per a la localitat i veure importants obres culminades o iniciades”.

DEJA UNA RESPUESTA

Por favor escribir tu comentario:
Por favor ingrese su nombre aquí