Els pressupostos participatius impulsats pel Ajuntament de Castelló són un mecanisme de participació ciutadana que permet que les veïnes i veïns de la ciutat s’involucren en la presa de decisions respecte a l’execució del pressupost municipal. Tu decideixes en què invertir 1.650.000,00 €. Por ello, desde el Sporting de Castelló, club decano del fútbol base de la ciudad de Castellón, se ha planteado la siguiente actuación justificando la gran cantidad de niños y niñas así como jóvenes que entrenan y juegan los fines de semana como los que vienen a jugar de fuera como conjuntos visitantes.
En las instalaciones deportivas de Gran Vía, cada día practican el deporte del Fútbol en sus modalidades de F8 y F11 más de 120 menores. Y los fines de semana más de 240 menores cuando visitan la instalación otros clubs para jugar sus partidos de liga.
La situación de la superficie del terreno de juego del campo de hierba artificial de fútbol es muy irregular al no disponer de tela asfáltica inferior y una correcta elección del tipo de césped artificial, que sumado a la antigüedad de la instalación y la cantidad de uso continuo anualmente hace que el terreno esté en muy mal estado y parcheado que supone un riesgo para los usuarios. Las líneas y porterías también se encuentran en muy malas condiciones, las líneas del campo son montículos que suponen otro riesgo de esguinces y caídas, y las porterías sin ninguna protección a modo de paragolpes en las zonas posteriores ya han provocado alguna herida y golpe.
Si tenemos en cuenta que el 95% de los usuarios son menores en su etapa de crecimiento, donde es importante disponer de una superficie correcta y nivelada para evitar lesiones como esguinces de tobillo, rodilla, etc…esto hace que todos los días se asuman riesgos elevados cuyas consecuencias recaen directamente sobre los niños y niñas.
Por último se cuentan con 4 vestuarios, cuando en condiciones normales se han llegado a juntar hasta 8 equipos deportivos para hacer uso de las instalaciones (4 de futbol 8, 4 de baloncesto en las instalaciones al aire libre y 2 de baloncesto en las instalaciones del pabellón) Si a ello le sumamos que (por fin) no suele ser inhabitual que haya equipos mixtos, nos encontramos con una situación de esperas y coordinaciones para uso de los vestuarios a veces imposible.
Por todo ello, rogamos una actuación urgente y necesaria en las instalaciones deportivas de Gran Vía, centro neurálgico del deporte base y aficionado del barrio.
Así funcionan los presupuestos participativos en la ciudad de Castellón
Els pressupostos participatius són un mecanisme de participació ciutadana que permet que les veïnes i veïns de la ciutat s’involucren en la presa de decisions respecte a l’execució del pressupost municipal. Tu decideixes en què invertir 1.650.000,00 €.
Presentació de Propostes
A partir de les 14:00 hores del 15 de febrer fins a les 14:00 hores del 28 de març de 2018.
Reunions de Districte
Del 3 al 13 d’abril de 2018.
Suport de les propostes
A partir de les 14:00 hores del 18 d’abril fins a les 14:00 hores del 30 d’abril de 2018.
Avaluació de les propostes
Del 2 al 30 de maig de 2018.
Votació ciutadana
A partir de les 14:00 hores de l’11 de juny fins a les 14:00 hores del 25 de juny de 2018.
Presentació de propostes
Les persones majors de 16 anys empadronades a Castelló de la Plana podran presentar propostes. Es presentaran de forma individual, sense perjudici que la persona que la presenta represente una organització, un grup, un col·lectiu…
Es podrà presentar una proposta per a tota la ciutat i/o una proposta per a un districte concret a la seua elecció. No és necessari ser resident en un districte per a poder presentar una proposta d’aquest districte.
Les propostes es faran preferiblement mitjançant la web decidim.castello.es i excepcionalment es podran presentar a les Tinences d’Alcaldia de l’Ajuntament.
Reunions de districtes
S’organitzarà una reunió en cadascun dels districtes per a prioritzar les propostes vinculades al mateix districte.
La primera proposta i la segona triades per cada reunió de districte passaran directament a la fase de validació i estudi de viabilitat. En el cas que alguna de les dos propostes siga inviable tècnicament, seguint l’ordre de priorització, es valorarà la següent en la llista.
Suport de les propostes
Les propostes presentades hauran de comptar amb el suport de 35 vots per a passar a la fase següent. El suport de les propostes es recollirà mitjançant la plataforma web decidim.castello.es
Les persones empadronades, majors de 16 anys, tenen la possibilitat de donar suport amb el seu vot fins a un màxim de 3 propostes per a la ciutat, per al districte, o per ambdós indistintament.
Avaluació de les propostes
Les propostes amb suports suficients seran estudiades pels serveis tècnics municipals, que valoraran que cadascuna complisca els requisits necessaris i pressupostaran el cost de dur-les a terme.
Votació ciutadana
Podran votar totes les persones majors de 16 anys i empadronades al municipi de Castelló de la Plana. Es podrà votar les propostes a nivell ciutat, i en un districte de la seua elecció (però només en un, pot ser el districte on està empadronat, on trevalla, on viu la seua família…)
Es podran votar tantes propostes com s’estime oportú fins a arribar a la quantitat d’1.050.000 euros en la categoria de ciutat, o a la quantia prevista en la categoria de districte elegit.
La votació es farà de manera telemàtica mitjançant la plataforma web: decidim.castello.es S’habilitaran uns “punts de votació”, amb accés a internet, on es donarà suport presencial a les persones que vullguen votar. Es publicitarà en la plataforma web la llista de seus de “punts de votació”.
Resultats
El resultat del procés consultiu s’obtindrà, una vegada finalitzada la votació, ordenant les propostes de major a menor votació, sempre que el cost total de les propostes no supere el pressupost assignat a la categoria de ciutat ni a la quantitat assignada al districte.