Samuel Rodríguez: «Volem millorar les prestacions del CD Betxí al seu fútbol base»

Samuel Rodríguez Gumbau es el coordinador del Fútbol 8 al CD Betxí. Castellón Base ha tingut la oportunitat de conversar amb ell per coneixer l’actualitat del fútbol formatiu a Betxí. A la foto ix a l’esquerra amb resta del cos tècnic de l’equip Amateur.

P-D’on be la teua afició al futbol? Quina ha segut la trajectòria al futbol provincial?

R-Es una cosa que be de família, des de el meu el meu “abuelo”, passant per mon pare han jugat a futbol. I jo  quan era ben xicotet vaig començar a pegar-li  xuts al baló per passar pels equips de base de Betxí. Vaig acabar l’etapa formativa a la cantera del Villareal.

Després de l’etapa en categories inferiors vaig jugar a equips com Sant Jordi, Borriol, apart clar del Betxí on vaig passar la major part de la meua vida esportiva.

P-Com afrontes este nou projecte?  Quines han sigut les principals dificultats que has trobat?

Sobretot amb moltes ganes i il·lusió, es un projecte global del club que ha decidit tirat endavant amb el futbol base i jo vaig acceptar el repte de encapçalar-lo.

Les dificultats son les pròpies d’ una nova responsabilitat, conèixer tot el que envolta els temes federatius, però sobretot amb l’hora de tancar equips per la falta de jugadors, a més dels equips de treball que porten cada equip.

P-A dia de hui el futbol base del CD BETXI, quan equips te? 

Tenim actualment 8 equips, Juvenil, Cadet, Infantil, a futbol onze. I dos alevins, dos benjamins i un prebenjamins a futbol 8. A més fes un “escoleta” per a xiquets més xicotets per que tinguin els primers contactes amb el futbol.

P-Sabem que hi ha molts equips al voltant de Betxí com es pot consolidar el projecte amb tanta competència d’escoles més importants ? 

La competència es molt forta, de fet hi ha xiquets del poble jugant fora actualment, la idea que porta el club i jo personalment es millorar cada dia les prestacions de la nostra escola amb serietat, esforç i dedicació, fer una escola mes atractiva cada dia,

P-Continuant amb la pregunta anterior el Betxí pot buscar jugadors fora del poble, es farà una campanya de captació de jugadors, que pot oferir el CD BETXI, als xiquets i pares?

El primer objectiu es consolidar els grups de treball tant de tècnics com de jugadors. Després s’intentarà recuperar jugadors del poble que estan fora, sense descartar atraure xiquets d’altres localitats veïnes, com he dit avanç amb una proposta atractiva tant per a pares com per xiquets.

Un  altre objectiu es intentar fer equip femení que actualment no tenim, a l’escola ara mateix ja tenim xiquetes seria una llàstima tallar la seua projecció per falta de equips.

P-Quines aspiracions hi ha al futbol 11, després de les jornades disputades (juvenil, cadet, infantil)?

Actualment el Juvenil i Infantil estan ven situats a la classificació de les seues respectives lligues. El treball esta sent positiu en tots els equips però no som una escola que es demanen resultats, encara que mai renunciàrem a res.

P-I a nivell de Futbol 8 quina visió general tens dels equips, com analitzes les primeres jornades?

Si en categories de futbol 11 no hi ha cap pressió, al futbol 8 el principal objectiu es formar els xiquets inculcar-los els valors del esport i la passió pel futbol. Els resultats no son el més important.

P-Finalment, l’ objectiu final del futbol base es sortir de jugadors el primer equip, actualment quants jugadors han passat per la base estan al Amateur?

Es un orgull per el poble  que a una plantilla de 20 jugadors, 17  han passat en algun moment per el futbol base. A més quan hi ha alguna baixa , tenim el juvenil que aporta ganes i il·lusió  al equip Amateur, de fet han debutat enguany varis jugadors.

Alguna cosa que vulgues afegir?

Donar les gracies a tots les persones que d’alguna manera aporten el seu granet d’arena al projecte. Al club per la seua confiança.

Entrevista de Vicente Blasco.

lexus

No hay comentarios

Dejar respuesta