Vila-real destina més de 600.000 euros a infraestructures esportives

El Pla de Millora de les Instal·lacions Esportives municipals destinarà en 2017 més de 600.000 euros a la posada a punt d’infraestructures, tant en qüestions de manteniment com en inversió. La regidora d’Esports i Salut, Silvia Gómez, ha presentat aquest matí un programa d’actuacions que desenvolupa bona part dels treballs durant les setmanes de parada tècnica del servei en el mes d’agost. «Les actuacions de condicionament i millora en les instal·lacions esportives és constant; hem executat ja diverses actuacions d’envergadura durant el primer trimestre i ara a l’estiu i també en l’últim trimestre tenim en marxa un ambiciós pla de millora per a garantir el millor servei als ciutadans, després d’haver multiplicat les dotacions des de 2011», apunta Gómez.

Una de les instal·lacions que centra bona part de les inversions és la piscina Yurema Requena. «La piscina coberta suporta durant l’any més de 1.500 usuaris en activitats i 6.000 socis del Servei Municipal d’Esports, que per primera vegada en la història de Vila-real ha aconseguit eliminar les llistes d’espera. Aquest nivell d’ús provoca un desgast important, al qual anem fent front a poc a poc, però de manera contínua», indica la regidora. En aquesta instal·lació, destaca enguany la reparació de l’aigua calenta sanitària i l’ampliació de l’entrada per a xiquets, millores a les quals se suma aquest estiu l’adaptació de quadres elèctrics, l’ampliació del vestidor de monitores o el condicionament del gimnàs, que va a experimentar «un llavat de cara molt important». En concret, s’ha previst escometre la reparació i retapissat de tota la maquinària, el repitant de la sala i l’adquisició de noves bicicletes d’spinning.

Un altre dels punts que concentrarà major inversió és l’àrea del Termet, amb actuacions que s’inclouen també en el Pla de Millora Contínua del paratge natural. En aquest cas, l’àrea d’Esports i Salut preveu escometre en els pròxims mesos la renovació del circuit de running i la dotació d’un nou ‘sport point’ o gimnàs a l’aire lliure, en una ubicació a determinar i consensuar amb els veïns. També en l’àrea del Termet està previst que en els pròxims mesos puguen situar-se ja els contenidors i vestidors perquè el Club de Piragüisme puga fer ús de les aigües del Millars. La dotació d’un nou tatami per a gimnàstica rítmica, el trasllat de la pista de tir i arrossegament -en acord amb el club, per a evitar la pràctica d’aquest esport en un jardí amb jocs i pas de xiquets-, l’ampliació de l’àrea de judo del pavelló Sebastián Mora o el condicionament de la pista d’hoquei i la construcció de graderies al pavelló Melilla són altres de les actuacions programades.

El pla de millora es completa amb els treballs realitzats al pavelló Bancaixa, on s’han pintat noves línies per a adaptar la pista a la nova normativa de futbol sala i s’escometrà en breu el cobriment d’elements en les pistes exteriors per a garantir la seguretat. En els camps de Fundació Flors s’han solucionat també els problemes amb l’aigua calenta sanitària, mentre que al Centre de Tecnificació Esportiva va haver de reparar-se una zona de parquet danyada per les pluges, amb un cost de 35.000 euros. En aquesta instal·lació, el programa d’actuacions d’Esports està a expenses dels permisos de la Generalitat per a poder habilitar un passadís que permeta la visibilitat de l’spa des de la piscina per a poder posar en funcionament aquest equipament amb totes les garanties. En el cas de la Ciutat Esportiva Municipal, el Pla de Millora contempla el cobriment dels vidres per a evitar trencaments i el reforç de seguretat de les portes dels vestuaris, a més de la pròxima construcció de la pista bàsica d’atletisme.

lexus

No hay comentarios