El Villarreal CF guanya de nou el COTIF Femení

Toni Cerdà, l’Alcúdia

El Villarreal va aconseguir el seu segon COTIF Femení Cañamás Naranja consecutiu. Un assoliment del qual molt pocs equips poden presumir. Les de la Plana van aprofitar dues llaços de Fatou Kanteh i de Raquel Morcillo -a l'inici de cada part- per superar per 2-1 al Levante UD, que, malgrat militar dues categories per sota de les grogues, va mostrar un excel·lent nivell competitiu i va posar en escac les de Sara Monforte fins als minuts finals.

El partit va començar amb sorpresa. I aquesta sorpresa va ser un golàs. Fatou Kanteh es va inventar un llacet inapel·lable des de fora de l'àrea, que va treure totes les teleranyes de l'esquadra dreta de la porteria defensada per Ángela Moral. Era només el segon 40 i l'equip 'groguet’ ja manava a la final. En els minuts següents, el partit va prendre color groc, no només en el control de la possessió, sinó també en la sensació de perill que l'equip dirigit per Sara Monforte imprimia sobre la porteria 'granota'.

Circ Fofito

Encara, en una final, no hi ha res escrit. El primer avís blaugrana va arribar des de les botes de Carlota Ursúa, una de les més actives del partit, després de rematar un centre des del perfil esquerre de Carol Herrera, que va obligar Carmen Carbonell a emprar-se a fons per evitar l'empat. Els primers minuts van aglutinar tot el ritme de partit que li va faltar a la final de consolació.

El partit va enlairar-se i les ocasions se succeïen. Una passejada a l'espai del centre del camp del Llevant va posar a Aixa Salvador -canterana del Villarreal- davant la porteria 'grogueta'. Carmen Carbonell es va fer molt gran i com si es tractés d'una portera d'handbol, va treure la pilota amb els peus. Pràcticament el mateix va succeir en la jugada següent, a l' altre extrem del camp. Aquesta vegada va ser María Llompart qui no va anar a definir un mà a mà contra la guardameta Ángela Moral.

Quan ja agonitzava la primera part, una internada per la banda dreta de Carol Herrera -en l'inici de la qual les jugadores del Villarreal van demanar mans- va acabar amb un centre que es va passejar per l'àrea i va caure en botes de Marina Soriano, que va aprofitar per afusellar la meta de Carbonell. El partit se'n va anar al descans com va començar: amb empat al marcador i tot per decidir en una segona part que prometia ser d'alts vols.

La segona meitat va començar amb el mateix guió que la primera; és a dir, amb golàs del Villarreal CF. Raquel Morcillo, després de jugada personal i des d'una distància de 25 metres a porteria, es va treure un ensurt per tota l'esquadra. Es tornava a posar per davant el submarí. I, ara sí, amb l'experiència del viscut a la primera meitat, Sara Monforte encoratjava les seves a ampliar l'avantatge si no volien patir en el tram final.

El Llevant cremava totes les seves armes per intentar rascar l'empat, però el sistema defensiu del Villarreal va aguantar ferm i sense cap resquici per on generar perill. I, tot i que les davanteres guanyen partits, les defenses guanyen campionats. Amb un bloc així, poc més va poder fer el Llevant. Al final dels 70 minuts reglamentaris, el Villarreal va aconseguir mantindre el 2-1 i coronar-se, per segona vegada en la seva història, com a equip campió del COTIF Femení Cañamás Naranja.

Fitxa de dades:

Vila-real CF: 13- Carmen Carbonell

3- Cristina Cubedo (Queralt Gómez, 1')

6- María Llompart

10- Fatou Kanteh (Clara Capdevila, 44')

11- Claudia Iglesias (Teresa Morato, 35')

18- Paola Soldevila

20- Raquel Morcillo

8- Ainoa Campo

27- Vera Rico

30- Lucía Romero (Yenifer Yulet, 35')

31- Carla Robles

Llevant UD: 13- Ángela Moral (Claudia Bermejo, 35')

2- Paula Parce (Laura Contreras, 50')

5- Aixa Salvador (Alba Martí, 50')

6- Nerea Marc

10- Carlota Ursua (Laura Blasco, 50')

12- Carol Herrera

20- Daniel Luque (Rocío Roselló, 23')

21- Nuria Rodríguez (Yanira Ferrer, 50')

26- Daniela Rodríguez

27- Marina Soriano (sub15_7, 50')

32- Claudia García

gols: 0-1. M.1: Kanteh, Fatou: 1-1. M.33: Soriano, Marina. 2-1: M. 37 Morcillo, Raquel.

àrbitre: Ruiz Martí, Mireia. Va amonestar Claudia García per part del Llevant UD. Observacions: Partit disputat als Arcs (l’Alcúdia). 11ª jornada del COTIF