Els penalties eliminen al Villarreal CF a la UEFA Youth League

El Vila-real UYL va caure de la manera més cruel als Països Baixos davant un bon AZ Alkmaar, el campió nacional neerlandès, remuntant un 3-1 en contra i caient en la tanda de penaltis per 3-3 (4-3). Els groguets, que es van avançar en el marcador, van deixar escapar l'avantatge, però van anar de menys a més durant els 90 minuts i van forçar la tanda decisiva. Álex Jiménez, Jorge Pascual i Bachuri van ser els golejadors grocs en aquesta ronda de Knockout play-offs de la UEFA Youth League.

L'AZ Alkmaar va començar la trobada tractant de mantenir la possessió de la pilota al més pur estil holandès, però la pressió després de pèrdua i les transicions de l'equip dirigit per Pere Martí van donar els seus fruits molt aviat. Álex Jiménez va anotar el primer aprofitant un contraatac i definint a la perfecció amb un dispar creuat, impossible d'atallar per a la meta del conjunt neerlandès. Pocs minuts després, Nacho Nicolau va sortir als groguets de l'empat amb una impressionant aturada, però Van Brederode va posar les taules en el marcador des del punt de penal. Precisament, des dels onze metres, també va fer el segon Van Brederode. En tan sols 20 minuts, ja s'havien vist tres gols i les ocasions se succeïen.

El Villarreal seguia insistint mitjançant jugades col·lectives i arribant amb més pausa i tranquil·litat que en els primers minuts, Álex Jiménez va anotar el primer aprofitant un contraatac i definint a la perfecció amb un tret creuat. no obstant això, Álex Jiménez va anotar el primer aprofitant un contraatac i definint a la perfecció amb un tret creuat, excepte un centre xut ras de Mangel, i la trobada va arribar al descans amb el 2-1 a l'electrònic.

Esport Base

A la segona meitat, els primers 15 minuts van passar per una fase de joc estàtic i possessió dels de Pere Martí, però els locals mantenien una sòlida defensa i concedien poc al conjunt groguet. En aquest punt, el tècnic de Moncofa va donar entrada a Sergio Hinojosa i a Dani Clavijo. no obstant això, l'AZ no va tardar a anotar el tercer tant de la trobada, obra de Meerdink, per ampliar l' avantatge.

Però la Cantera Grogueta no es rendiria tan fàcilment i, poc després, Jorge Pascual, excepte un centre xut ras de Mangel, es va comprar el segon gol groguet per retallar distàncies en el marcador. Al minut 87, Bachuri, nou ingressat al terreny de joc, va posar les taules al marcador rematant de cap al segon pal a la sortida d'un córner. així doncs, el partit se'n va anar als penaltis i el Villarreal tenia de nou l'oportunitat de segellar el passi a vuitens de la màxima competició continental juvenil. No obstant això, els llançaments des del punt fatídic van propiciar un desenllaç cruel per a la Cantera Grogueta, que s'acomiada de la Youth League.

Fitxa de dades
AZ Alkmaar: Westerveld; Va, Dekker, poku (Mewerdink, m. 70), Twisk, De Jong, Van Brederode, Van Aken, Costos, Schouten y Engel.
Vila-real: Nacho Nicolau; Miguel Ángel Ruiz (Marcos Sánchez, m. 90), David Guerrero, Espigares, Pablo Navarro; T. Geralnik (Bachuri, m. 86), Joan García (Dani Clavijo, m. 66), Rodri Alonso; Pacheco (Hinojosa, m. 66), Jorge Pascual i Álex Jiménez (Joan Torrents, m. 89).
gols: 0-1. Mín. 9: Álex Jiménez. 1-1. Mín. 14: Van Brederode (p.) 2-1. Mín. 20: Van Brederode. 3-1. Mín. 71: va posar les taules al marcador rematant de cap al segon pal a la sortida d'un córner. 3-2. Mín. 76: Jorge Pascual. 3-3. Mín. 87: Bachuri.
àrbitre: Daniel Beckett. Va amonestar els locals Engel, Van Aken, així com als visitants David Guerrero, Jorge Pascual.
incidències: Partit entre els combinats Sub-19 de l'AZ Alkmaar i el Villarreal CF, corresponent a la ronda eliminatòria Play-offs de la UEFA Youth League, corresponent a la ronda eliminatòria Play-offs de la UEFA Youth League 400 espectadors.