El Villarreal CF es complica el passe a les semifinals del COTIF Sub-20

Toni Cerdà, l’Alcúdia

La cinquena jornada del COTIF va concloure amb un derbi autonòmic d'alts vols entre el Llevant i Villarreal que va omplir el camp municipal dels Arcs d'expectatives davant un gran partit. Xoc que va acabar embandint-se el Llevant i coronant el club en el liderat en solitari del grup A. El Villarreal CF haurà de guanyar dimecres per la major diferència de gols possible a l'Alboraya i que Uruguai perda davant el Llevant UD per a passar a semifinals.

Van ser els 'granotes’ els qui van amenaçar des del minut 1 la porteria del Villarreal amb una ràpida circulació de pilota i enviaments profunds per a Nicolás Font que ben aviat va estar de quedar-se davant de la meta rival, acció que va evitar amb una ràpida intervenció de Miguel Cuadros. Amb homes de qualitat com Héctor Osca o Lancinet Kourouma, els d'Orriols es van fer amb la zona ampla, asfixiant en la pressió un dels principals baluards del joc groc com Robert Carril.

Esport Base

Una altra pilota llarga a l'esquena 'grogueta’ va estar a punt d'aprofitar-ho Carlos Espí, la referència ofensiva en el dia d'ahir. L'ariet va barallar com un colós davant la saga rival i va aconseguir plantar-se davant de la meta, però quan ja es cantava el gol, va enviar la pilota per sobre del llac.

Minut 10 i les ocasions i el joc tenien color blaugrana. Però bé és sabuda la capacitat del Villarreal i la qualitat de la seua pedrera. Sobre l'equador de la primera part, el partit va canviar de signe, i el que en principi era domini 'granota', es va equilibrar, sobretot, amb l'aparició del capità groc, Alons Yoldi. La igualtat era màxima i el perill es creava amb arribades a línia de fons per ambdós extrems, la zona interior estava minada de cames. Així es va poder veure, després d'una internada per la banda esquerra del dorsal 7 del Llevant, Pieter Emonds, la millor jugada del partit. Un xut creuat que va sortir fregant el pal de la porteria defensada per Adrián Suárez. Minuts després, Pieters, en una jugada gairebé calcada, però per la banda dreta gairebé treu, de nou, les teleranyes de la porta rival. Quan ja es podia veure el final del primer temps, el gol del Llevant semblava només qüestió de temps. I així va ser.

Una sortida al contracop de Kareem Tundé, que, fins aquell moment no havia entrat gaire en joc, i una passada que va superar per alt a la defensa del Villarreal va deixar davant el porter a Nicolás Font qui va acabar picant la pilota per a cedir-li el gol al seu company Carlos Espí. Així es va arribar al descans, amb les espases a tot arreu i un mínim avantatge per al Llevant, fent presagiar una segona part elèctrica.

David Cifuentes va agitar l'arbre en el descans amb un carrusel de 7 canvis i donant-li a l'equip cames fresques a la recerca de l'empat i es va notar. Els de la Plana van sortir molt endollats, avançant línies i buscant bàsquets en profunditat que no van aconseguir superar l'atenta defensa llevantinista.

No obstant això, va ser el Llevant el que va ampliar el seu avantatge amb un dispar a l'esquadra esquerra del seu capità Jorge Dalmau davant el qual res va poder fer el meta groc. El Villarreal veia com el partit, i pràcticament la competició, se li posava gairebé impossible. El Llevant va durar el partit i, encara que el Villarreal va cremar totes les seues naus, res va poder fer. Victòria i liderat blaugrana. Resultat que posa els d'Eugenio Ribera amb peu i mig a les rondes eliminatòries.

Fitxa de dades:

Llevant UD: 1- Marc Dolz (Lluís Francisco, 40')

4- Carlos Peñaranda

5- Carlos Jiménez

7- Pieter Edmons (Carlos Martín, 47')

8- Lancinet Kourouma (Kirian Javier Ramírez, 40')

2- Miguel Cuadros (Pau Navarro, 40')

3- Pablo Navarro (Christian Ferreres, 57')

6- Alons Yoldi Martín (Daniel Requena, 40')

11- Joaquín Saavedra (Marcos Moreno, 63')

14- Adrián Ruiz (Leandro Alexis, 57')

16- Héctor Gil (Víctor Moreno, 40')

17- Giovanni García (Alejandro Alcira, 40')

18- Robert Carril (Mario Linares, 40')

23- Francisco Tafalla (Daniel Més, 57')

24- Unax del Cura (Luis Eduardo Quintero, 40')

gols: 1-0. M. 30: Espí Nicolás; 2-0. M. 67 Jorge Dalmau.

àrbitre: Martínez Vilches, Josep. Va amonestar per part del Villarreal a Francisco Tafalla i a Jacobo Martín del Levante.

Observacions: Partit disputat als Arcs (l’Alcúdia) davant 3000 persones. 5ª jornada del COTIF.

Uruguai-Alboraya UD

Vvan enxampar els charrúas per 4-1 en un partit en què es van avançar els vermells amb un gol deChulvi al minut 10 partit. Però els celestes van saber donar-li la volta al marcador amb 4 gols obra deEmiliano Rodríguez(2), Nahuel de Armas i Ferrari.