Bonics detalls malgrat una golejada d'escàndol

L'article d'avui serà una mica diferent dels anteriors, ja que hi intentaré fer un petit relat des del punt de vista de la mare d'un jugador, del partit que vam viure dissabte passat al camp Jesús Beire de Sant Joan de Moró, contra el Raig Oropesí. Partit del grup 1 de prebenjamins de segon any.

Bé, comentar que com he dit en algun article no m'agraden les golejades, encara que de vegades són inevitables, fer-les o que te les facin. En categories de nens tan petits i en què a més es barregen equips mixts amb altres que no ho són, sol passar més, ja que de vegades les diferències són aclaparadores.

El resultat del partit va ser 16-2, això és el primer que cal comentar i encara que és molt engruixit, no reflecteix exactament el partit que es va viure. A més m'agradaria explicar alguns dels detalls bonics que es van viure el partit.

Esport Base

Els entrenadors dels dos equips i les seues actituds van ser la clau principal del resultat final, no en números, sinó en sensacions. Tot i la golejada, la majoria dels jugadors dels dos equips van acabar contents, amb cares felices i satisfetes. I dic que va ser gràcies als entrenadors, per diverses raons. En el cas de l'entrenador del Rayo Oropesino, no va deixar ni un moment d'animar els seus jugadors, malgrat perdre. Són jugadors que acaben de començar a jugar i els costa encara una mica mantenir les posicions, tenir visió del joc,…però que després de cada gol, es recomponien i tornaven a intentar-ho una vegada i una altra, aconseguint dos gols molt lluitats i molt merescuts. El seu partit era aquest, fer-ho tan bé com poguessin, esforçar-se al màxim, no ensorrar-se i intentar marcar algun gol i ho van aconseguir. Una altra de les claus del partit va ser que els entrenadors dels dos equips, juntament amb àrbitre van decidir que es jugués un 7 contra 7, perquè l'equip visitant tingués, almenys un canvi i poguessin descansar. El prebenjamí del Moró és un equip mixt amb set de jugadors de primer any i sis de segon. Els entrenadors van decidir jugar la major part del partit amb l'equip complet de primer any, perquè el partit fos més equilibrat, per aquesta raó es va arribar fins al minut 8 amb un resultat de 0 a 0 i un partit més o menys equilibrat. A partir d'aquell moment, els jugadors més experimentats i que solen jugar més minuts, van començar a rotar. Perquè ja no podien aguantar més temps a la banqueta i també volien jugar. La majoria dels gols van ser marcats per jugadors de segon any, que en jugades pràcticament individuals arribaven a porteria i marcaven. L'experiència es nota molt en aquests partits i és inevitable.

Vaig recordar el programa de Castelló Base de Teve4 del 25 d'octubre, en què parlem de les golejades i com frenar-les en què Alejandro Jimenez del CF Rafalafena Castelló,  comentava que als jugadors no els pots dir que tota la temporada que estrenyin i en un partit puntual que no ho facin, perquè no poden i tenia tota la raó, podeu veure el programa a la web de Teve4. Però com vam comentar aquell dia al programa, hi ha altres maneres que una golejada voluminosa en aquest cas, no es converteixi en humiliació, que es van posar en pràctica, com he dit: van jugar molts minuts els més petits, els jugadors de segon any jugaven de defenses, no es pressionava a la porteria rival, es procurava fer el màxim de passades i quan arribaven a porteria els majors cedien alguns xuts a porteria els seus companys de primer any. Els jugadors que ja havien marcat gols altres vegades, no els celebraven (i l'afició tampoc) fet curiós que feia que l'equip visitant no sabia si havia estat gol o no, perquè el camp estava en silenci. I per descomptat es van celebrar amb alegria els dos gols dels Oropesins, que sabien a victòria.

Com a anècdota comentar, que les famílies del Rayo Oropesino ens van donar les gràcies, tant a les famílies dels jugadors com als entrenadors. Cosa que agraïm enormement i encara que no les mereixem, perquè això hauria de ser el normal als camps de futbol, companyerisme al camp ia les grades, compartint i gaudint famílies i nens.

Des del nostre equip desitgem molta sort al Rayo Oropesino a la lliga, que segueixin així de valents, d'entusiastes i que no es desanimin que els resultats arriben, que gaudeixin molt que són un exemple per a tots.

Nota Castelló Base: L'equip Prebenjamí segon any del Rayo Oropesinio ha marcat quatre gols i ha encaixat 175 en els 13 partits que ha jugat. No ha sumat un punt.