Quan el CD Castellón va sorprendre i quasi guanya la Copa de 1973

Haca quasi cinc dècades el CD Castellón va deixar a tots els aficionats sorpresos quan quasi guanya la Copa del Generalíssim, però va acabar derrotat 2-0 davant l'Athletic de Bilbao.

La Copa del Generalíssim, actualment coneguda com la "Copa del Rei” o senzillament "La Copa” és una competició nacional de futbol on 116 clubs passen per una ronda de classificació i només els millors passen a les fases eliminatòries.

Es tracta del campionat més antic de futbol d'Espanya, sent la seva primera edició en 1903, per això, mereix la pena recordar quan el Castelló vivia els seus millors anys i va arribar a una icònica final.

Al juny es van complir 49 anys de la sorpresa del CD Castellón a la Copa del Rei

Han passat unes quantes dècades des que el Castelló es va proclamar subcampió de la "Copa del Generalísimo", si bé va acabar amb una derrota 2-0 davant l'Athletic, es va tractar d'un partit on ells eren els principals favorits, comptaven amb almenys 15 mil aficionats que van decidir viatjar per acompanyar-los en aquesta històrica fúria.

La temporada 1972-73 el club va aconseguir la millor classificació en la història del club a la Primera Divisió, estaven en el 5è lloc de la taula, després de l'Atlètic de Madrid que era el vigent campió, Barcelona, Espanyol i el Reial Madrid, però per davant d'importants equips com la Reial Societat, el València i el mismíssim Athletic Club.

Per al CD Castellón, arribar a la final de La Copa va ser un treball ardu, van haver de derrotar el Reial Valladolid, al València, Reial Betis i a l'Sporting, mentre que l'Athletic es va enfrontar al Màlaga en semifinals. Per al conjunt albinegre va ser un camí difícil i es diu que l'equip va arribar amb molts nervis, es tractava de la seva primera final important i estaven envoltats de més de 15.000 seguidors que els recolzaven al Vicente Calderón.

No obstant això, el partit va acabar amb una derrota 2-0, un gol d'Arrieta al minut 27 i un altre de Zubiaga al minut 54, va sentenciar el Castelló a marxar a casa amb el marcador en zero, tot i així, els dirigits aleshores per Lucien Müller, van ser rebuts a la seva terra com si haguessin guanyat.

Gairebé 50 anys després, tot és molt diferent per a l'equip, formen part de la Primera Federació i de lluny estan entre els classificats de la Copa del Rei 2022-23. Tenen al seu favor que ara compten amb nous consellers, això pot ser un pas endavant per a l'equip i potser aconsegueixin l'ascens i novament marquin una fita en la història.

Actualment, la Copa del Rei és un dels tornejos nacionals més populars a Espanya i el més interessant és que al costat de clubs tots els nivells, per als aficionats i apostadors es fa un esdeveniment interessant per apostar, així que, si desitges experimentar l'emoció d'apostar-li al teu club favorit (en qualsevol fase), en llocs com https://betting.com/es/ pots trobar les plataformes autoritzades que cobreixen cada esdeveniment i ofereixen varietat als mercats per a aquesta competició.