El Villarreal CF B torna a Segona i és l'únic filial d'Espanya en aquesta categoria

Victòria davant el Nàstic Tarragona que permet al Villarreal CF ser la propera temporada l'únic filial a la Segona Divisió del futbol espanyol. Els groguets tornen a una categoria en la qual van estar entre 2009 i 2012. Jackson ha anotat els dos gols de la victòria.

El Villarreal B és de Segona Divisió. El filial groc va doblegar amb autoritat el Nàstic de Tarragona (2-0) i va aconseguir un històric ascens a la categoria de plata del futbol espanyol. Un doblet de Nico Jackson va fer possible el que semblava impossible. ¡El Mini Submarino vuelve a Segunda!

Per a la final de la promoció d'ascens a Segona Divisió, Miguel Álvarez va apostar per repetir el mateix onze amb el qual el Villarreal B va vèncer a la UD Logroñés (3-1) en la trobada de semifinals.

El Mini Submarí va mossegar des del primer minut de partit. El conjunto ‘groguet’ entró muy enchufado al choque, mostrant molta personalitat i sent plenament conscient de la gran oportunitat que hi havia en joc sobre la gespa de l'Estadi de Balaídos.

L'equip de Miguel Álvarez es va adonar del cuer durant els primers compassos del duel, mentre que el seu rival, el conjunt grana, ajuntava línies i buscava generar perill a través de transicions ràpides. Amb el pas dels minuts, es van igualar més les forces en el domini del partit.

Les millors ocasions en el primer acte van ser favorables al Nàstic, que va aprofitar bé els espais i va completar un parell d'arribades de perill abans de complir-se la primera mitja hora de partit. Iker Álvarez va frustrar les aspiracions del conjunt català amb sòbries intervencions. En els minuts previs al descans, el Villarreal B va tornar a pujar la intensitat i va gaudir de diverses aproximacions a l'àrea rival, tot i que sense ser capaç de concretar-les en oportunitats de gol.

Als sis minuts de la represa, el Villarreal B va marcar el primer gol del partit. Juan Carlos Arana va filtrar un excel·lent passi a l'espai per a Nico Jackson, que va superar en carrera els seus marcadors i es va plantar davant Manu García. Amb molt talent, el davanter senegalès va definir el segon pal per anotar el 1-0.

Després del tant, el Mini Submarí va gaudir dels seus millors minuts del partit, aprofitant el desconcert del Nàstic. Posteriorment, els catalans van avançar molts metres a la recerca del tant de l'empat. La millor ocasió la va tenir Dani Romera, amb un potent testarazo a la sortida d'un tret de cantonada. Una fantàstica intervenció d'Iker Álvarez va salvar el conjunt groc.

Immediatament després, el Villarreal B va acariciar el segon tant amb una rematada escorcollada d'Arana que va impactar en el pal. Com en tota final, el Mini Submarí va haver de defensar i patir molt en els últims minuts del partit davant els intents desesperats del Nàstic a la recerca del gol de la igualada.

En l'últim minut, Nico Jackson va asseure la final marcant el segon tant. ¡El Villarreal B és de Segona Divisió!

Fitxa de dades

Vila-real B: Iker Á.; M. A. Leal, Pàg. Iñiguez, Dela, Tasende (Martín, m. 82); A. Del Moral, Carlo, Ahn (Pacheco, m. 74), Lozano; Arana (Iosifov, m. 82) i N. Jackson.

Gimnàstic de Tarragona: Manu García; Pol Domingo (Albarrán, m. 78), A. Quintanilla, Aythami, Joan Oriol, Ribelles, Del Camp (Bonilla, m. 78), Robert (Buyla, m. 54), N. Jiménez (Fran Carbia, m. 54); Dani Romera i Pablo.

gols: 1-0. Mín. 51: N. Jackson. 2-0. Mín. 94: N. Jackson.

àrbitre: Germán Cid Camacho. Comitè Castellà-Lleonès. Va amonestar els locals Dela, Migue, Pàg. Iñiguez i N. Jackson, així com als visitants Dani Romera A. Quintanilla, Del Camp, Aythami i Albarrán. Va expulsar Joan Oriol per una agressió (m. 95).

incidències: Partit entre el Villarreal B i el Gimnàstic de Tarragona, corresponent a la final de la promoció d' ascens a Segona Divisió, celebrat a l'Estadi de Balaídos davant 2.000 espectadors.