El Villarreal CF s'acomiada del COTIF Masculí Sub-20

Rubén Sebastián, l’Alcúdia

El partit tenia tots els ingredients per ser un espectacle futbolístic del màxim nivell. El Llevant aspirava a assolir les semifinals com a primer del grup B del COTIF sub-20 i, a més, sense cedir ni un sol punt. La Selecció d'Uruguai havia de fer valer la seva condició com un dels equips favorits, tot i que fins a una derrota poc abultada li valia per passar en segon lloc. Després de vuitanta minuts intensos, Uruguai es va fer amb la victòria (2-0) i el primer lloc del grup. No obstant això, tots dos esperen rival en semifinals. El Vila-real CF, d' aquesta manera, queda tercer de grup malgrat guanyar el seu partit davant l'Alboraya. Un gol a favor, dos en contra i quatre punts. Uruguai passa primer amb set punts i el Llevant UD, segon, amb sis.

Esport Base

El Llevant va perdre dos bàsquets al primer minut i només una gran intervenció de Marc Dolz i el pal van evitar el que semblaven dos gols clars de Juan de los Santos. La Selecció d'Uruguai va agafar les regnes del partit, se sentia còmoda amb elles i inquietava els 'granota’ amb les seves successives aproximacions a l' àrea. Tant va ser el càntir a la font que la celeste es va avançar al minut vuit amb un tir creuat des de la frontal de Renzo Sánchez després de deslliurar-se del seu marcador amb un regat cap endins. Poc va tardar a arribar el segon, Juan de los Santos va recollir un centre des de la dreta i amb una volea ajustada al pal esquerre del porter va ampliar la renda uruguaiana. Gairebé vint minuts després del pit inicial, va arribar el primer dispar del Llevant, tot i que el xut des de la frontal de Carlos Martí no portava ni la precisió ni la potència adequades. Després de la pausa per a hidratació, l'Uruguai va tornar a la càrrega i va poder arribar el tercer amb un bon desmarcament d'Emiliano Rodríguez que ho va fer tot bé, però va fallar en la definició. La selecció 'charrúa’ no deixava respirar un Llevant al·lucinat, al qual la primera part se li posava cada vegada més costa amunt pel simple transcurs dels segons. Una pèrdua al centre del camp 'granota’ va poder acabar en desastre, tot i que el dispar creuat de Mathías de Ritiss se'n va anar desviat. Rodríguez va despertar una altra ocasió un minut després en enviar la pilota per sobre de la porteria. La fusta va salvar a continuació el Llevant després d'un capvespre de Joan dels Sants, que es va trobar una pilota sense duel després d'un tret de cantonada.

El pas per vestidors va despertar el Llevant, que en el primer minut de la segona meitat va estar molt a prop de retallar distàncies. Carlos Espí va recollir una bona pilota a la frontal que va obligar Randall Rodríguez a estirar-se. Uruguai va respondre amb una cavalcada de Juan de los Santos que va arribar a línia de fons, es va ficar fins a la cuina i va servir la pilota en safata a Rodrigo Chagas, que va enviar la pilota fora amb el porter lluny de l'arc. No va perdre la fam la selecció uruguaiana, que buscava totes les formes possibles de ferir de mort el Llevant, que va haver de donar gràcies que li anul·lessin un gol a Andrés Ferrari. Eugenio Ribera va refrescar el seu onze més que Marcelo Broli a la recerca d'una reacció que no arribava. El mateix Ferrari va poder anotar el tercer amb un xut a bocajarro dins de l'àrea, després de diversos intents fallits, que va atallar Lluís. El cronometre reduïa les opcions d'un Llevant inoperant que no perdia la fe, però es mostrava frustrat per moments. Res li sortia com volia, els nervis estaven a flor de pell i l'ambient es va caldejar en el tram final del partit. El marcador, però, no va variar.

Fitxa de dades:

Sel. Nac. Uruguai:

12- RANDALL RODRÍGUEZ

2- JUAN BOSELU (JUAN IGNACIO CARRERA, 64')

3- ALAN MATTURRO

4- JOAQUÍN FERREIRA (SERGIO GARCÍA, 64')

6- MATHÍAS DE RITISS (ANTHONY POISO, 64')

7- RENZO SÁNCHEZ

8- FACUNDO BERNAL (RODRIGO CABRERA, 64')

11- JUAN DE LOS SANTOS (MATEO URRUTIA, 64')

15- IGNACIO SOSA (FRANCO GONZALES, 51')

18- RODRIGO CHAGAS (NAHUEL D' ARMES, 64')

20- EMILIANO RODRÍGUEZ (ANDRÉS FERRARI, 51')

Llevant UD:

1- MARC DOLZ (LLUÍS Francisco, 41')

2- SALVAdor Brull

3- Marcos NAVARRO (Hugo Montañana 'MONTY', 59')

4- Carlos PEÑARANDA (CARLOS JIMÉNEZ, 59')

8- Lancinet Kourouma 'LASS’ (ÉDGAR Alcañiz, 59')

9- CARLOS ESPÍ (JORGE DALMAU, 55')

12- ÀLEX Llorens (Alejandro MOYA, 41')

17- CARLOS MARTÍN (PIETER Emonds, 59')

20- Héctor Osca 'TITO’ (KIRIAN Ramírez, 59')

21- Joan PROHENS (PABLO Castillo, 41')

22- JACOBO Martí (Kareem TUNDÉ, 59')

gols: 1-0. M. 8: Renzo Sánchez. 2-0. M. 11: Joan dels Sants.

àrbitre: Joan Albert Silvestre Cerdà. Va amonestar Salva, Moya i 'Monty’ per part del Llevant i a Ignacio Sosa per part d'Uruguai.

Observacions: Partit disputat als Arcs (l’Alcúdia) davant 3.700 espectadors. 7ª jornada del COTIF.

Una victòria insuficient per als groguets

J. L. Llagües, l’Alcúdia

El Villarreal es va emportar la victòria per 0-1 davant l'Alboraya en un disputat partit en el qual els dos equips van tindre opcions, tot i que els grocs es van mostrar més certers i dominadors que el seu rival. de fet, van començar a sobre als seus contraris, convertint-se en els duels de la pilota amb triangulacions de mèrit. L'Alboraya, per la seva banda, va apostar per esperar ajacat, intentant llançar alguna contra.

A poc a poc, el combinat "groguet” es va fer amb el control en els primers compassos del primer temps. I, després de diverses intentes infructuoses, una passada mesurada des d'un lateral va ser aprofitat pel "7” dels ahir locals -Ferreres- per batre el porter de l'Alboraya al minut 10. L'arquer va aconseguir aturar la pilota en la primera rematada, però el seu refús el va deixar venut. El gol no va fer altra cosa que confirmar el guió ja establert del partit. El Villarreal tocava i tocava contra un Alboraya UD tancat en el seu propi camp.

El primer dispar dels locals va arribar al 21, amb un tir de Tamarit que amb prou feines va inquietar el guardameta groc. sub15_7, aleshores, era de pulsacions lentes, situació potser agreujada per la notable calor de tota la jornada. Al 30′, Quintero ho va tindre tot per a marcar el segon del Villarreal després de superar el porter rival, però la defensa de l'Alboraya va aconseguir refer-se. I en el 34 Víctor Moreno no va aconseguir donar amb el toc final després d'un autopase de mèrit.

Els de l'Horta, per la seva banda, ho intentaven amb Samuel Botwright i Okefor com a estilets. El primer va caure en fora de joc abans de patir un penal força clar i el segon es va fallar amb els centrals una i altra vegada, traient algun dispar de mèrit. El descans va arribar amb tot per decidir-se.

Al 41, una jugada de Quintero gairebé arriba a gol. El seu passi no va ser aprofitat per Marcos Moreno. El partit es reprèn amb un ritme frenètic. Els groguets necessitaven més gols per buscar una carambola de resultats que els permetés passar de fase. Els seus contendents, de casaca vermella volien assolir la igualada. El típic carrusel de canvis va elevar el nivell físic i jugadors com "Bachu", Mario Linares i Unax del Cura intentaven guanyar protagonisme ofensiu. Chulvi, a l'Alboraya, feia el mateix. Els groguets ho intentaven amb més insistència, però el seu repertori de jugades assajades i combinacions no va donar resultat. I l'Alboraya no va dubtar a cridar a casernes en els últims minuts del partit, avançant les seves línies. Al 35′ Petrés es va treure un xut de molt mèrit que no va ser gol per poc.

Quadre commemoratiu

Bati March, vicepresident del COTIF, va lliurar al final de la trobada un quadre commemoratiu a Pepe Hurtado, president de l' Alboraya. Els de l'Horta van completar el cartell del torneig després dels problemes amb els visats registrats pel Bandeirantes. I, tot i no haver collit punts, s'han mesurat amb les idees clares a tots els seus rivals.

Vila-real CF:

13- Daniel Alcover

3- Pablo Navarro (17. Giovanni García, , 41′)

6- Alonso Yoldi Martín (6. Adrián Ruiz, , 41′)

7- Christián Ferreres (8. Daniel Requena, 56′)

9- Marcos Moreno (18. Robert Carril, 56′)

12- Pau Navarro (2. Miguel Cuadros, , 41′)

16- Héctor Gil (15. Daniel Més, , 41′)

19- Luis Eduardo Quintero (11. Joaquín Saavedra, "Bachu", 56′)

20- Leandro Alexis (25. Unax del Cura, 56′)

21- Alejandro Alcira

22- Víctor Moreno (10. Mario Linares, 41′)

Alboraya UD:

13- Víctor José Ballesteros (1. Claudio Pardo, , 41′)

2- Miguel Hurtado (14. Alejandro Bueno, , 41′)

4- Álvaro Sospedra. (5. Christian Mingarro, 54′)

6- Iván Marqués (15. Aarón Bocking, , 41′)

8- Toni Tamarit (22. Pedro Valdeolivas, 54′)

11- Carlos Monserrat

12- Yeray Olmo (9. Héctor Chulvi, , 41′)

17- Marc Ros

18- Christian Okefor (10. Hugo Montañana, 54′)

20- Alejandro Peris (3. Erick Moreno, 75′)

21- Samuel Botwright (7. Pablo Martínez, 54′)

gols: 1-0. M. 10: Ferreres

àrbitre: Peres Alcocer, Pablo. Va amonestar a Iván Marqués del Alboraya i a Alcira del Villarreal.

Observacions: Partit disputat als Arcs (l’Alcúdia). 8ª jornada del COTIF.