L’altleta Eric Peñalver, millor esportista de l’any 2018 a Betxí

El jurat constituït per a la concessió dels Premis a l’Esport Local de Betxí 2018, reunit a la Casa de la Cultura sota la presidència del regidor delegat d’Esports, Salva Rius, va acordar fer pública la relació de persones i entitats guardonades amb els Premis a l’Esport Local de Betxí 2018.

El premi al Millor esportista ha recaigut en Eric Peñalver, atleta del Playas de Castellón, Campió d’Espanya universitari 3000m obstacles, 5é en el Campionat d’Espanya de camp a través universitari 2018 i 4t en 3000m obstacles en els Jocs Mediterranis.

Com a Esportista revelació, ex aequo, han estat guardonats Carolina Runceanu (Gimnàstica), Campiona provincial i autonòmica en la categoria Via Olímpica 1ª i onzena en el Campionat d’Espanya; i Ferran Isach (Escacs), Campió sub-6 de la Supercopadiputació en guanyar 2 dels 5 torneigs, el de Castelló i Betxí.

Martin's Grill

El premi al Millor equip ha estat atorgat a la Societat Esportiva Veterans de Betxí, Campions de la lliga regular de futbol de veterans 2017/2018.

Per la seua banda, Pasqual Sanahuja Vicent (Gorra) ha estat reconegut en la categoria a la Trajectòria d’una vida dedicada a l’esport, per la seua dedicació a la columbicultura. Sanahuja ha estat president en diferents etapes de la Associació de Columbicultura La Betxinense, en les quals s’han organitzat els campionats més importants a nivell local, autonòmic i nacional. És directiu de la Real Federació Espanyola de columbicultura.

Finalment, el jurat ha atorgat un reconeixement honorífic a l’Associació Ornitològica La Cardanera, per la seua lluita, des de fa més de 35 anys, en l’activitat esportiva del silvestrisme, moviment molt arrelat al País Valencià.

El lliurament dels premis tindrà lloc el proper 7 de setembre, en el Teatre Municipal de Betxí, en el marc de la Gala de l’Esport Local que organitza el Servei Municipal d’Esports i que inicia la Setmana Cultural.

Enhorabona a les persones i entitats guardonades.